Fondacija “Humano srce Šapca”, u saradnji za Humanitarnom organizacijom “Srbi za Srbe” izgradila je kuću za petočlanu porodicu Topalovića u Lipolistu. Otac Vladan, posle smrti supruge, od prošle godine, sam podiže četvoro dece. Svesni nemerljivog gubitka koji su imali Vukašin, Veljko, Viktor i Viktorija, pokrenuli smo veliku akciju pomoći ovoj porodici. U pomoć nam je priskočila i organizacija “Srbi za Srbe”, a deo novca prikupljen je i na svečanosti na kojoj smo obeležili osam godina postojanja.

Zahvalni smo svim prijateljima, saradnciima, partnerima – ljudima otvorenog srca i dobre volje – zahvaljujući svima vama Topalovići su dobili svoj dom, a ovoj deci smo zajedno, kako su nam sami rekli, “vratili nadu” da život može biti bolji.
Mi verujemo u pravo svakog čoveka na dostojanstven život i pravo svakog deteta na bezbrižno odrastanje. Naš je zadatak da im pomognemo u ostvarenju tih prava.

Srećni zbog osmeha koji se vratio, novi dom Topalovića posetili su Ružica Popović, predsednica UO Fondacije “Humano srce Šapca” i Igor Rašula predsednik skupštine Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” sa saradnicima.