Прво донаторско вече у организацији Фонда „Хумано срце Шапца“,  одржано је  петка 13. марта у Економско трговинској школи у Шапцу. Повод организовања био је прикупљање донација, које ће бити искоришћене за помоћ најугроженијима категоријама становништва, што и јесте сврха Фонда и позив другим људима да постану чланови и дају свој допринос у борби против сиромаштва.

Позиву се одазвао велики број Шапчана, а специјални гост вечери био је директор Републичке Фондације солидарности Владимир Илић. Рад Фонда подржали су и градоначелник Шапца Милош Милошевић, председник скупштине града доктор Слободан Мирковић.

Програм је водила Маргарета Мусић, једна од десет оснивача Фонда, a  почео je кратком музичком нумером Јована Јаковљевића ученика гитаре Музичке школе „Михајло Вукдраговић“. Након тога пуштен је кратки документарни филм, који представља неколико тешких судбина људи, које је помагала и помаже Ружица Поповић председница Управног одбора у Фонду. Ауторка филма Маргарета Мусић рекла је да су приче лишене коментара, саговорници у филму имена јер би се могли звати именом сваког од нас.
– Много је оних који пате и који су немоћни, а неговање саосећања са њима одлика је свесних и одговорних. Ружица Поповић  била је на  почетку приче и захваљујући њој десило се „Хумано срце Шапца“ истакла је Мусићева.

Ружица Поповић рекла је да је у време трке и борбре за опстанак веома тешко повервати да постоје људи који су гладни, којима је тешко, али је Шабац препознао њен хуманитарни рад као добру идеју коју треба подржати,  и позвала све присутне да се придруже акцији Фонда.

На донаторској вечери говорили су и Влада Трифуновић саветник градоначелника и глан Управног одбора Фонда, градоначелник Милош Милошевић, који је рекао да га је племенитост Ружице Поповић дирнула јер је Фонд изашао из њене акивности и позвао све присутне да помогну колико могу, а запосленима и оснивачима да оправдају свој рад.

Присутнима су се представили сви оснивачи и запослени у Фонду, након чега је уследео коктел у ресторану Економско- трговинске школе.