1.KUĆA U BOGOSAVCU

Početkom 2010.godine kupljena je kuća u Bogosavcu , iznos kupoprodajne cene je 550.000 dinara, dok su investiciona ulaganja radi privođenja nameni iznosila još
Kuća je ustupljena na besplatno korišćenje porodici Srnić iz Bogosavca.
Marina Srnić živi u Bogosavcu, ul. Oslobođenja br. 37, sa svojim sinovima: Vladimirom, Nenadom, Daliborom, Vlastimirom, Peđom koji pohađa srednju tehničku školu, smer monter i živi trenutno u internatu u Beogradu, dok suprug Milorad Srnić živi u istom dvoruštu, ili u drugoj kući. Srnići imaju još dvoje dece: Daliborku koja je udata i sa svojom prodociom živi u Obrenovcu i sina Danijela koji živi i radi u Beogradu.
Porodica se izdržava od materijalnog obezbeđenja i dečijeg dodatka.
Kuća u kojoj su živeli je površine 30 m2, sa ukupno tri prostorije, od kojih su u dve smešteni stoka i ogrev za zimu.

2.STANKOVIĆ LjUBINKA IZ MALE VRANjSKE

-Živi sama, majka dve odrasle ćerke koje su udate i imaju svoje porodice, nije kontaktirala sa njima godinama, prvi kontakt posle više od 10 godina ostvaren uz pomoć Fonda. Najmlađa ćerka na smeštaju u hraniteljskoj porodici, nije je videla 2-3 godine, takođe ostvaren kontakt preko Fonda.
Korisnik prava na materijalno obezbeđenje. Nema imovine ni prihoda.
-Kuća izgrađena uz saglasnost CSR na placu koji je u njihvom vlasništvu.
VREDNOST NABAVLjENOG GRAĐ.MATERIJALA 165.000 dinara

3.VESELINOVIĆ GROZDANA IZ LIPOLISTA

Rođena 21.03.1933 u Ribarima
-Grozdana Veselinović je ostarelo, slepo lice bez zanimanja i kvalifikacija, iz braka sa Pekić Mihailom ima odraslog sina Miroslava Pekića, po zanimanju vatrogasac u penziji, sa prebivalištem u Beogradu, otac dvoje dece, razveden.
Poseduje plac od 33 ara i kuću veličine 8h4, koja se sastoji od dve prostorije. Ne ostvaruje pravo na materijalno obezbeđenje zbog otuđenja placa. Odbila smeštaj u ustanovu socijalne zaštite.
Korisnik usluga Službe za pomoć i negu u kući CSR. Uz pomoć Fonda u prikupljanju potrebne dokumentacije kao slepo lice ostvarila dodatak za pomoć i negu drugog lica.
-Urađena adaptacija krova i unutrašnjosti, kuća opremljena nameštajem i obezbeđena struja od komšija.
VREDNOST NABAVLjENOG GRAĐ.MATERIJALA 32.000,00 dinara

4.DIMITRIĆ CVIJETA ŠABAC (LETNjIKOVAC – DEPONIJA)

Dimitrić Cvijeta iz Šapca, ul. Sime Katića Prekodrinca br. 3, JMBG 1704958187121, lk.br.300331 PU Šabac, suprug Marko (1946), sinovi Stevan (1984) i Dušan (1986) i ćerka Mira (1994).
Porodica Dimitrić živi u kući koja je u njihovom vlasništvu, na gore navedenoj adresi. Od članova porodice niko nema stalno zaposlenje. Marko je radio kao portir u preduzeću “7.juli Šabac”, gde je ostao bez posla pre par godina, od tada nema nikakvo zaposlenje. Cveta nikada nije zasnivala radni odnos. Sinovi Stevan i Dušan povremeno su radili ali su sada bez zaposlenja, dok je ćerka Mira redovan učenik 8 razreda OŠ. Porodica se izdržava od materijalnog obezbeđenja koje prima Mira jer ostali članovi porodice nisu prijavljeni u Nacionalnoj službi za zapošljavanje i od skupljanja i prodaje sekundarnih sirovina. Stevan i Dušan povremeno obavljaju sezonske poslove.
Porodica živi u kući koja se sastoji od dve prostorije sa odvojenom prostorijom za kupatilo i terasom. U dvorištu je izgrađena kuća koja je samo ozidana i pokrivena i u kojoj je Dušan uz pomoć drugova izmalterisao jednu sobu u kojoj živi. Zbog skupljanja sekundarnih sirovina u dvorištu postoje velike količine otpada.
Kuća u kojoj porodica stanuje je neuslovna, skučena za petočlanu porodicu, dok druga kuća u dvorištu obzirom da nema ni stolariju niti je izmalterisana ne može se koristiti za život.
-To su podaci neposredno pre nego što se krenulo u adaptaciju kuće, u međuvremenu se Mira udala pa ne živi više sa njima.
-Radovi su obuhvatili uređenje dva kupatila, kompletne unutrašnje molerske radove (gletovanje i bojenje), postavljanje podova (pločice i parket), urađena je fasada i kuća je kompletno opremljena polovnim nameštajem.
VREDNOST NABAVLjENOG GRAĐ.MATERIJALA 325.000,00 dinara

5.GLIGORIĆ RADENKO SINOŠEVIĆ

OPŠTI PODACI: Gligorić Radenko, Sinošević.
Gligorić Radenko živi u zajedničkom domaćinstvu sa majkom Milenom (1941), sinom Zoranom (1989) i maloletnom decom Ivanom (1997), Snežanom (1999) i Milanom(2002), najstarija ćerka Gordana (1987) nedavno se udala u selo Metlić.Radenkova supruga napustila je porodicu pre pet godina i preudala se i od tada Radenko sa majkom brine o deci.
Gligorići žive na imanju čiji je vlasnik Milenin pokojni otac Ostojić Živko. Za stanovanje koriste dve prostorije koje se nalaze u dvorištu od kojih je jedna prostorija ispod čardaka. Uslovi u kojima žive su izuzetno loši. Prostorija ispod čardaka je niska i vlažna bez adekvatnih prozora. Dok je druga prostorija koju koriste za stanovanje izuzetno stara izgrađena od čerpića. Prostor je toliko skučen da nisu imali mesta ni da unesu dovoljan broj kreveta za sve članove porodice.
Gligorići su korisnici prava na materijalno obezbeđenje za troje maloletne dece. Radenko i Zoran nisu zaposleni, rade u nadnici u sezonskim poslovima i tako prehranjuju porodicu. Na kućnom placu sade baštu i imaju nešto svinja i kravu.
-Postojeći pomoćni objekat koji je bio samo ozidan, je adaptiran, dograđene su dve prostorije i kupatilo. Urađeni su kompletni unutrašnji molerski radovi, ugrađena je stolarija, urađeno kupatilo i iskopan bunar. Kuća je kompletno opremljena polovnim nameštajem.
VREDNOST NABAVLjENOG GRAĐEVINSKOG MATERIJALA OKO 430.000,00 DINARA
IZVOĐENjE RADOVA 230.000,00 DINARA

6.STANISAVLjEVIĆ MILOŠ LIPOLIST

Završio je Osnovnu školu i zanat za automehaničara, kratko je radio kodjednog automehaničara u Duvaništu. Radi u nadnici u sezonskim poslovima.
Stanuje u selu u iznajmljenoj kući (ne plaćaju zakupninu), sa majkom Nadom (1967), sestrom Suzanom (1985) i sestrinom decom Milicom (2006) i Nemanjom (2002). Sestra je bila udata, pa se posle porodične tragedije vratila (muž joj se obesio). Dok otac Milovan (1957) živi sam u kućici koja je u njihovom vlasništvu. Od imovine poseduju 80 ari zemlje, 40 ari šume i kućni plac od 11 ari.
-Na postojećem temelju koji je urađen na placu koji je u njihovom vlasništvu, izgrađena je kuća, pokrivena i uvedena je struja.
DEO UTROŠENOG GRAĐEVINSKOG MATERIJALA JE DONACIJA POLOVNOG MATERIJALA
VREDNOST NABAVLjENOG GRAĐEVINSKOG MATERIJALA OKO 410.000,00 DINARA

7.BANTIĆ MILAN DOBRIĆ

Milan Bantić (43) živi u zajedničkom domaćinstvu sa suprugom Đujom (34) i decom Božidarom (16) i ćerkom Ivanom (12).
Poseduju kućni plac u Dobriću i oko 55 ari zemlje pa ne mogu da ostvare pravo na materijalno obezbeđenje.
Započeo je da zida kuću, jer je stara u kojoj su živeli bila od čerpića i skolna rušenju. Zbog nedostatka novca da angažuje majstore, sam je zidao uz pomoć sina.
DONIRAN GRAĐEVINSKI MATERIJAL U IZNOSU OD OKO 91.000,00 DINARA

8. TODOROVSKI LENČE MIŠAR

Korisnik prava na materijalno obezbeđenje u neograničenom trajanju. Živi sama, od bliskih srodnika ima ćerku u Makedoniji sa kojom ne kontaktira.
Za stanovanje koristi stan koji je vlasništvo CSR u Mišaru. Usled dotrajalosti došlo je do propadanja krovne konstrukcije.
-Urađena adaptacija krova
VREDNOST DONIRANOG GRAĐ.MATERIJALA OKO 29.000,00 DINARA

9.RANISAV RAFAILOVIĆ IZ ŠAPCA

Rođen 17.12.1992 godine u Šapcu., baka Mandić Milena rođena 25.03.1948.
Izgrađena kuća na placu koji je u vlasništvu Mandić Milene.
U akciju izgradnje kuće za Ranisava uključio se gradonačelnik Šapca gospodin Milošević, koji je pozvao privrednika koji posluju na teritoriji našeg grada da uplate sredstva za izgradnju kuće.
Odazvali su se sledeći privrednici
1.Medikom doo Šabac, 2.Minel Ščreder,3. Veterinarski specijalistički institut, 4.Farmakom MB Šabac, 5.Projektomontaža Beograd, 6.MPP Jedinstvo Sevojno,7. Gradina Spa Šabac,8. Đoleh Šabac, 9.Tina 2000 Šabac, 10.Transver doo Mišar, 11.Arsenović doo Šabac,12. Vega M Šabac, 13.Mašinokop Šabac, 14.Instel – inžinjering Novi Sad,15. Vodoprivredno preduzeće Sava Šabac, 16.Raiffeisen bank,17Erste bank,18.LIN Majur
UKUPNO PRIKUPLjENA SREDSTVA NA OVAJ NAČIN IZNOSE 520.000,00 DINARA

DONACIJE ZA IZGRADNjU KUĆE ZA RANISAVA RAFAILOVIĆ UPLATILI SU I:
1.Dušan Bajatović, predsednik UO Srbija gasa u iznosu od 100.000,00 dinara
2.DP “Zaliv” doo Kula u iznosu od 50.000,00 dinara
3.Vujasinović Mirjana, Sremska Kamenica u iznosu od 4.000,00
4.Stanojević Vladimir, London u iznosu od 500 GBP (61.158,70 dinara)
5.Jeličić Radmila, Šabac u iznosu od 3.750,00 dinara
6. Zavičajna smotra folklora grada Šapca
Zavičajna smotra folklora grada Šapca održala je 27. i 28. novembra 2010.godine, koncerte u MZ Gornja Vranjska i Zminjak, u kojima su uzeli učešće KUD Hajduk Stanko i KUD Čivija i folklorne sekcije ovih mesnih zajenica.
Zavičajna smotra folklora grada Šapca održala je 04. i 05.decembra 2010.godine koncerte u MZ Varna i Mačvanski Pričinović u kojima su uzeli učešće KUD Hajduk Stanko i KUD Čivija, folklorne sekcije ovih MZ kao i KUD Prnjavor i folklorna sekcija MZ Duvanište.
Zavičajna smotra folklora grada Šapca održala je 10.decembra 2010.godine koncert u MZ Letnjikovac na kom su uzeli učešće KUD Hajduk Stanko i KUD Čivija.
Celokupan prihod od prodaje ulaznica uplaćen je na račun Fonda, kao pomoć za izgradnju kuće za Ranisava Rafailović u iznosu od 52.490,00 dinara.
7.Nezavisna dramska asocijacija “Veselo majmunče”
Nezavisna dramska asocijacija “Veselo majmunče” iz Šapca, odigrala je dana 15.12.2010.godine predstavu “Snežana i sedam uvoznih patuljaka” u sali Šabačkog pozorišta. Predstavu su pogledala deca iz nižih razreda OŠ “Jevrem Obrenović”.
Celokupan prihod od prodaje ulaznica uplaćen je na račun Fonda kao pomoć za izgradnju kuće za Ranisava Rafailović u iznosu od 44.000,00 dinara.
8.Učenici Ekonomsko trgovinske škole
Dana 16.12.2010.godine sa početkom u 13 časova u sali Šabačkog pozorišta, učenici Ekonomsko trgovinske škole u Šapcu odigrali su predstavu “Romeo i Julka” po tekstu učenika Đ.Mraovića.
Obzirom daje Šabačko pozorište besplatno ustupilo salu za održavanje ove predstave,celokupan prihod od prodatih ulaznica u iznosu od 33.600,00 dinara uplaćen je Fondu “Humano srce Šapca” kao pomoć u konkretnoj akciji izgradnje kuće za Ranisava Rafilović i njegovu baku Madnić Milenu na Letnjikovcu.
IZGRADNjU KUĆE ZA RANISAVA POMOGLI SU:
1.Preduzeće “ITOR – KOP” ŠABAC koje je besplatno izvelo grube građevinske radove i doniralo gotov beton za temelj.
2.Javor – promet Šabac, koje je doniralo jedan prozor
3. Nama –ras Šabac, koje je doniralo dva prozora
UKUPNA VREDNOST NABAVLjENOG GRAĐEVINSKOM MATERIJALA, IZVEDENIH RADOVA, NABAVLjENOG NAMEŠTAJA I OPREME ZA KUĆU U IZNOSU OKO 1.100.000.00 DINARA

10. NIKOLIĆ DEJAN MAJUR

JMBG 2411971772015
Dejan Nikolić živi u zajedničkom domaćinstvu sa majkom i dvoje dece, ćerka peti razred i sin 8.godina koji pohađa OŠ Sveti Sava i korisnik je usluga Dnevnog boravka “Suncokret”. Živeli su u izuzetno teškim uslovima, pa je Dejan uz pomoć firme u kojoj radi uzeo građevinski materija i izgradio kuću, ali mu je za završne radove, da bi se ove zime uselili u kuću nedostajalo novca.
Urađeni su unutrašnji molerski radovi, kupljena sobna vrata, šporet, laminat,tepisi i garnišle.
VREDNOST IZVEDENIH RADOVA I NABAVLjENE OPREME IZNOSI OKO 105.000,00 DINARA