1.PORODICA LjEŠNICA IZ BOJIĆA

-Porodica Lješnica živi sa četiri maloletna deteta koja su usled problema sa narkomanijom oduzeta od roditelja i ostavljena na čuvanje babi i dedi. Obezbedili smo sredstva za adaptaciju kuće i redovno im šeljemo prehrambene i higijenske pakete.
-jednokratna pomoć u iznosu od 3.000,00 dinara za ekskurziju mal.Lješnica Željka

2.PORODICA KOVAČEVIĆ IZ MIŠARA

– opredeljena su sredstva za adaptaciju kuće .Kuća je bila u izuzetno lošem stanju sa zemljanim podovima, ispucalim zidovima i dotrajalom stolarijom.U kući nije bilo kupatila. Akcijise odazvao i Fond”B92” i pomogao u adaptaciji kuće i nabavci materijala za kupatilo.Kuća je kopletno renovirana sa kupatilom kao i pomoćne zgrade koje su bile u stanju urušavanja.Kuća je opremljena nameštajem i posebno je uređena dečija soba .Celokupna akcija je propraćena u emisiji po dogovoru sa novinarkom Tanjom Janković iz televizije “B92”.

3.MILAN KUKIĆ IZ ORAŠCA

-Milan Kukić nam se obratio za pomoć usled požara koji je oštetio kuću u kojoj su živeli. porodica Kukić sa četvoro maloletne dece spavala je u kamionu u trenutku podnošenja zahteva, za pomoć su opredeljena sredstva za izgradnju kuće ,u požaruje izgorela krovna konstrukcija .Donirali smo i nameštaj jer su mnoge stvari bile oštećene od dima i rušenja.U toku je izgradnja kupatila.

4.MILOVAN ILIĆ IZ ŠAPCA

– Fondaciji se obratio za pomoć i izgradnju stambenog objekta Milovan Ilić iz Šapca. Ružica Popović je upoznala članove UO sa materijalnim i stambenim prilikama porodice Ilić, da je porodična kuća izgorela u požaru koji se desio 02.03.2012.godine i predložila da se Fondacija uključi u akciju izgradnje nove porodične kuće.Pomogli smo u kupovini građevinskog materijala za izgradnju stambenog objekta koji je potpuno izgoreo u požaru , pored novčanih sredstava Fondacija je donirala 3080 komada blokova za izgradnju blokova, gotov beton, i oko 30 kubika betona.Takođe smo pomogli i donirali polovnu kuhinju sto, tepihe i dr.

5.MILETA RAJKOVIĆ IZ DESIĆA

– Fondacija je obezbedila sredstva za građevinski materijal za izgradnju stambenog objekta koji je oštećen prilikom urušavanja krova usled velike količine snega u toku zime i čestih detonacija zbog obližnjeg vojnog strelišta .

6.PORODICA ĐURIĆ IZ MRĐENOVCA

– Vera živi sa nevenčanim suprugom Đurić Milanom i troje maloletne dece. Porodica nema nikakvih mesečnih primanja. Žive od nadnice i bašte koju obrađuju kako bi se prehranili,deca su jako mršava.Obratili su nam se za pomoć u adaptaciji kuće, hrani ,odeći.
Pomogli smo im u adaptaciji stambenog objekta ,sredili sobe i opremili nameštajem ,spustili plafone i uradili izolaciju, prefarbali i uredili stolariju, ozidali terasu ispred kuće .Redovno im šaljemo pakete hrane a donirali smo im i dve koze kako bi uvek imali mleka za decu.

7.SVETLANA KATANIĆ IZ MRĐENOVCA

-Svetlana je samohrana majka koja nam se obratila za pomoć jer nema dovoljno sredstava da ćerki obezbedi hranu, odeću i pribor za školu.Ide u nadnicu kako bi nešto zaradila.
Izlaskom na teren smo se uverili u tačnost njenih navoda iz zahteva i pomogli smo joj u adaptacij kuće tako što smo zazidali terasu, ofarbali podove i stolariju, proširili svinjac kako bi ga doveli u funkciju. Kupili smo šporet i sobe opremili nameštajem.

8.KOSTIĆ VESNA IZ ŠAPCA

– Vesna Kostić je samohrana majka koja nije zaposlena i žive u trošnoj kućici u ulici Olobođenja u Šapcu.Kuća nije bila bezbedna za život i pretila je opasnost od urušavanja .Vesna je podnela zahtev fondaciji i članovi UO su se složili da se doniraju sredstva za izgradnju nove kuće.

9.SELENIĆ BILjANA IZ BUKORA

-Biljana živi sa maloletnim sinom Nebojšom (5 godina) i svekrvom Marijom (76 godina).Nakon smrti muža nisu u mogućnosti da zarade dovoljno za sve potrebe. Kuća u kojoj žive nema osnovnih higijenskih uslova ,kupatila, podovi su od betona a nameštaj star.Fondacija je izdvojila sredstva za adaptaciju kuće.

10.DRAGOMIR STOJKOVIĆ IZ LIPOLOSTA

-Porodicu Stojković su prijavili meštani tog sela kao porodicu koja se jedva prehranjuje naročito u zimskom periodu.Dragomir živi sa usvojenim sinom koji ima zdravstvenih problema u kući koja se nalazi na kraju sela ,bez struje i vode.
Nakon izlaska na teren i uvidom u stvarno stanje opredeljena su sredstva za adaptaciju kuće ,izgradnju terase i pomoćnoe prostorije, sredstva su obezbeđena i radovi su pri kraju.

11.MILANKA MIJAILOVIĆ IZ ŠAPCA

-Prema dopisu iz Centra za socijalni rad dobili smo molbu za pomoć samohranoj majci koja živi sa ćerkom Mimom u trošnoj kućici i bez struje koja je isključena zbog neplaćenih računa pre četiri godine.Fondacija je obezbedila sredstva za adaptaciju kuće i priključak na mrežu Elektrodistribucije .

12.SLAĐANA JEVTIĆ IZ ŠAPCA

Nakon molbe od strane komšija iz zajeničkog dvorišta adaptirali smo objekat u kojem nije bilo nikakvih uslova za život Slađane i njenog brata Darka koji su živeli na ivici egzistencije.Ozidali smo kupatilo i pomogli smo im da opreme kuću nameštajem.

13.KOSANIĆ MILANKA IZ GRUŠIĆA

Milanka je nakon smrti sina ostala sama u domaćinstvu sa unukom Veljkom.Novac je žarađivala odlaskom u nadnicu i kao pomoćni radnik u obavaljanju svih seoskih poslova čak i sečenje i izvlačenje drva iz šume.Sredstvima Fondacije ozidali smo terasu i komletno preuredili kuću. Iskopali smo bunar i proveli vodu u kuću kako bi im olakšali obavljanje svakodnevnih poslova.Veljko je korisnik stipendije iz sredstava Fondacije.

14.VESNA KOSANIĆ IZ GRUŠIĆA

Samohrana majka koja živi sa dva sina i majkom u staroj kući.Vesnin mlađi sin ima težih zdravstvenih problema pa je veći deo vremena Vesna provela u bolnici.Nakon izlaska na teren opredeljen su sredstva jkako bi adaptirali kuću

Fondacija snabdeva hranom i osnovnim higijenskim namirnicama više od 70 porodica.
VELIKI BROJ ZAHTEVA SVAKODNEVNO STIŽE U NAŠU FONDACIJU SA RAZLIČITIM POTREBAMA, NAJVIŠE U HRANI, ODEĆI, NAMEŠTAJU …ADAPTACIJE STAMBENIH OBJEKATA