Fondacija Humano srce Šapca obeležila je devet godina postojanja i rada, u društvu brojnih prijatelja, donatora i saradnika, kao i predstavnika grada, organizacija i udruženja sa kojima sarađujemo.
Više od stotinu kuća, izgrađenih ili rekonstruisanih u proteklih devet godina dokaz je naše posvećenosti misiji brige o svakom detetu i svakoj osobi kojoj su potrebni pomoć i podrška.
Izveštaj o radu i rezultatima u proteklom periodu podnela je sekretar Ana Perović, ističući, između ostalog, da Humano srce Šapca ima dvanaset zaposlenih radnika, kancelariju, magacinski prostor i osam vozila koje koristi za prevoz obroka iz Narodne kuhinje, obilazak porodica i prevoz donacija. Fondacija rešava sve vitalne probleme sugrađana, kao što su hrana, smeštaj, ogrev, odeća i obuća. U dosadašnjem radu izdvojila je sredstva za kupovinu sedam kuća koji su socijalno najugroženijim porodicama ustupljene na besplatno korišćenje, izgradila 27 kuća, 80 rekonstruisala, izgradila 58 kupatila za socijalno najugroženije porodice. Svakodnevno se razvozi 520 obroka Narodne kuhinje do najudaljenijih mesta u našoj opštini. Donira pakete hrane, odeću, obuću, nameštaj, kupuje lekove, obezbeđuje ogrev, plaća račune, stipendira siromašnu decu, vodi ih na more i planinu, a odrasle na oporavak u banjska lečilišta. Pomaže korisnicima da prikupe sve dokumenta neophodna za ostvarivanje zakonskih prava.
Ono što nismo mogli sabrati, ni izraziti brojkama, osmeh i suze, život koji se uselio i vratio u mnoge domove, prikazali smo u polučasovnom video zapisu, a svim prijateljima i poštovaocima rada Fonda obratila se predsednica Upravnog odbora i osnivač Ružica Popović.
– Započela sam ovaj posao sa izvesnom skepsom, ali vi ste mi dali vetar u leđa i pokazali da smo humano društvo. Uvek kad kucam na vaša vrata, imam određenu nelagodu, a znamo da se nijedna vrata neće otvoriti sama. Čineći humana dela, mi ostvarujemo ogromno bogatstvo, koje nam ne može niko oduzeti, niti ga možemo potrošiti. Bogatstvo duše je jedino bogatstvo koje je nepotrošivo. Znamo da je život ono što se jeste, a ne ono što bi trebalo da bude, jer život je često nagazna mina, ne deli svima iste karte i nikad neće postojati svet jednakih. Zato pomozimo onima prema kojima je život bio surov i nepravedan. Pomozimo našoj deci da odrastu, da dosanjaju svoje snove, jer ona su naše cveće, a znamo da su cvetovi budućnosti u semenu sadašnjosti. Ako sačuvamo cvetove, imaćemo plodove. Budimo ono što jesmo, gradimo ljubav, poštujmo jedni druge, pre i iznad svega, budimo ljudi- rekla je Ruža Popović.

Fondacija ima izuzetnu saradnju sa lokalnom samoupravom, SPC, KPZ u Šapcu, svim javnim ustanovama, privrednim subjektima i pojedincima. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović zahvalio je Fondaciji na svemu što radi, što je danas retko i može biti primer drugima.
– Čast mi je što je jedno ovakvo društvo poteklo iz našeg grada i to nije slučajno. Mi smo kao grad dužni da pomažemo, ali i da uvedemo red, koji je teško uvesti u oblast socijalne zaštite. Sve što će doneti dobro našoj zajednici, sve što će pomoći da ljudi žive pristojno, grad će podržati i uvek biti tu za vas, istakao je Zelenović.