Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je Fond „Humano srce Šapca“ 13. maja navršio prvih 100 dana postojanja i rada. Sa verom i željom u ostvarenje naše misije  – borba protiv siromaštva na ovim prostorima, napravljeno je mnogo koraka, a najveći posao tek predstoji.
Pred vama je izveštaj učinka našeg rada:
U navedenom periodu Fondu „Humano srce Šapca“ podneto je preko stotinu zahteva potencijalnih korisnika za različite vrste donacija, i obavljeno preko 50 kućnih poseta po podnetim zahtevu.
Za prvo donatorsko veče koje je održano 13. marta, prikupljeno je ukupno 130.000, 00 dinara. Do sada je Fond prikupio ukupo 1.898.500, 00 dinara. Trenutno raspolaže sredstvima u iznosu od 620.665,00 dinara.
Navedena sredstava su raspoređena kroz različite vrste donacija. Za  plaćanje električne energije i potrebe lečenja naših korisnika ukupno je potrošeno 99 000, 00 dinara. Najveća donacija Fonda u njegovom dosadašnjem radu jeste iznos od 1.000.000,00 dinara namenjena kupovini medicinskog aparata za dijagnostikovanje raka debelog creva, upućena Opštoj bolnici u Šapcu, za potrebe svih naših građana. Ova donacija obezbeđena je zahvaljujući nesebičnosti predsednice UO Fonda gospođe Ružice Popović.
Pored novčanih donacija, Fond „Humano srce Šapca“ svoju misiju ostvaruje i kroz doniranje različitih vrsta materijalnih dobara, naravno uz pomoć donatora, kako sa ovih naših prostora, tako i iz dijaspore.
Pravoslavna crkva iz Bremena u Nemačkoj, donirala je 900kg garderobe, koja je u vidu paketa podeljena najugroženijim građanima. Podeljeno je 20 prehrambeno-higijenskih paketa u vrednosti od po 2000,00 dinara, a donacija je stigla od firme „Uniplast Živanović“ iz Jelenče. Pored toga od firme DPS Klas Group iz Klenja stigla je donacija od 40 džakova po 25kg brašna, koja je takođe podeljena. Za Uskrs je podeljeno 38 slatkih paketa, u vrednosti od po 300 dinara,  deci iz socijalno ugroženih porodica. Od firme „Mlinostep“ iz Novog sada stiglo je 2,5 tone brašna, i 50 kg griza. Od donatorke Snežane Popović dobili smo 100 metara kubnih drva, koje će od jeseni biti podeljene najugroženijim građanima.
Za porodicu Gajić iz Volujca adaptiran je stan u staroj školi u Volujcu, kupljen nameštaj, a hrana im se periodično nosi. U toku je i prikupljanje sredstava za konačno rešenje stambenog pitanja Gajićima.
Desetočlanoj porodici Vuletić iz Drenovca predsednica UO donirala je kravu i frižider. Trenutno je u toku akcija rušenja i izgradnje kuće korisnici iz Drenovca, a u planu je rešenje stambenog pitanja četvoročlanoj porodici iz Ribara. Fond je doneo i odluku za jednu stipendiju i donaciju na mesečnom nivou od po 5000,00 dinara.
Rad Fonda „Humano srce Šapca“ prepoznatljiv je po tome što nastoji da najugroženijim kategorijama stanovništva pomogne na najrazličitije načine. Veliki broj naših korisnika nema lična dokumenta, niti zna kako da ostvari svoja osnovna prva, pa im stoga pomažemo u prikupljanju dokumentacije za ostvarenje prava na MO,  pri  vađenju  ličnih dokumenata i slično.
U svakodnevne aktivnosti Fonda, spada i podela doručka, zahvaljujući pekarama: „Vlat“, Kum2“, „Vinčić“, „Đole“, svakodnevno se rasporedi i raznese pecivo za 10 porodica.
Ovim putem Fond „Humano srce Šapca“ zahvaljuje svim donatorima, koji su pokazali solidarnost u pružanju različitih vidova donacija za socijalno najugroženije kategorije stanovništva, a posebno najvećim donatorima, to su: Ružica Popović, Victoria Group DOO Novi Sad, Elixir DOO Šabac, Mlinostep DOO Novi Sad, Veterinarski specijalistički institut Šabac i Grad Šabac. Takođe posebnu zahvalnost dugujemo i svim medijima, koji su od početka podržavali rad Fonda i ispratili svaku akciju.
Fotografije sa konferencije za novinare održane 18. maja povodom 100 dana postojanja i rada Fonda možete naći u delu „Foto“ našeg sajta

Fond Humano Srce Šapca